Експерти склали рейтинг найбільш нержавіючих автомобілів.

Перше місце дісталося люксовому позашляховику Porsche Cayenne першої генерації, який сходив з конвеєра в 2002-2010 роках. У цього авто виявилася найкраща оцинковка металевих деталей кузова і витривала лакофарбове покриття, яке чудово тримається. Локальні осередки іржі з’являються лише у автомобілів з великим пробігом під пластиковими накладками.

Другий рядок списку – у седана Audi A6. Відколи на кузові з часом хоч і з’являються, але корозія при цьому не прогресує. Найбільш проблемні елементи – капот і колісні арки. Але через невеликий дорожній просвіт на даному автомобілі швидко руйнується антикорозійний захист днища.

На третій позиції знаходиться преміальний седан Volvo S80, який теж може похвалитися гарною оцинковкой кузова, але шар лакофарбового покриття у моделі вельми тонкий, що призводить до швидкого утворення подряпин і відколів.

Четверте місце займає Mercedes-Benz S-Class W221. Тут точкова корозія з’являється тільки на капоті і на колісних арках.

І, нарешті, п’ятий рядок рейтингу фахівці віддали позашляховику Volvo XC90 першого покоління. На вікових примірниках іржа може оселитися лише на передніх лонжеронах і підрамнику, а також під пластиковими деталями на кузові.