Автомобілісти, які хоча б частково дотримуються рекомендацій виробника, в сильну спеку влітку можуть залишитися без покришок. Фахівці переконані, що в більшості випадків колеса виявляються перекачені.

Прямуючи в далекі поїздки, автомобілісти зазвичай готують машину заздалегідь, наприклад, рано вранці, коли в літню пору температура повітря становить близько 15 градусів. При підкачування шини водії часто орієнтуються на показання, які рекомендує автовиробник: зазвичай це 2,4 «атмосфери». Якщо враховувати, що в процесі їзди, постійно деформуючись, і від впливу сонячних променів гума може нагріватися, то повітря всередині колеса розширюється, створюючи додатковий тиск: до 3,2 «атмосфери».

Колесо само собою перекачується, що в свою чергу загрожує його прискореним зношуванням. Крім цього, покришка може лопнути в дорозі, а це вже пряма загроза безпеці водія і пасажирів. Через це аналітики рекомендують у спеку не сліпо слідувати порадам автокомпанії, а трохи відходити від правил і перед далекими поїздками знижувати тиск в шинах нижче завіреної норми.