На вихідних приємно відпочити і розслабитися. Адже не можна тільки те й робити, що їсти шашлики кожні вихідні! Щоб, відволіктися від повсякденних турбот, іноді необхідно відправитися в гараж і доглянути за своїм авто.

Найкращий захист кузова автомобіля від впливу навколишнього середовища – регулярне миття і нанесення на кузов захисного воску. Адже чим довше на лакофарбовому покритті кузова знаходяться сліди від комах, не змитий пташиний послід, смола або сік з дерев, сліди від повалених плодів сажа та інші агресивні забруднювачі, тим сильніша буде їх руйнівна сила. А літнє сонце через інтенсивне випромінювання підсилює негативний вплив цих факторів.

Тому пам’ятайте:

  1. Легкосплавні колісні диски слід регулярно мити, інакше продукти зносу гальмівних колодок будуть роз’їдати покриття дисків.
  2. Прибираючи в салоні, якщо в машині є підігрів сидінь, не мочіть сидіння. Це може привести до пошкодження підігріву крісел. Використовуйте спеціальні засоби, наприклад, суху піну і т.д.
  3. Температура води для миття кузова авто не повинна бути більшою за 60°С. Занадто гаряча вода згубна для лакофарбового покриття.
  4. При тривалій стоянці на сонці закривайте лобове скло спеціальним відбивачем. Уникайте тривалої стоянки під яскравим сонцем, щоб виключити вигоряння шкіри/тканини оббивки салону.
  5. Після заміських поїздок не використовуйте для очищення скла світлових приладів агресивні засоби або хімічні розчинники, так як вони можуть пошкодити скло фар.
  6. Для шкіряних елементів оббивки салону після чистки застосовуйте крем для догляду за шкірою з захистом від сонця і ефектом насичення.
  7. Незначні пошкодження лакофарбового покриття, наприклад, подряпини або сліди від ударів каменів, необхідно усунути негайно, щоб не дати шансу вологи і тепла привести до появи вогнища корозії. Для цього не обов’язково вирушати в автомайстерню. Існують лакові «стрижні» або аерозолі, які відповідають колірній гамі авто.
  8. Гумові ущільнювачі дверей і віконних прорізів залишаються більш еластичними, якщо їх регулярно обробляти засобами для догляду за гумою. Це також запобігає прискореному зносу ущільнювачів і втрату їх герметичності.