Схему, яка дозволяє власникам авто уникнути сплати податків хочуть узаконитиГлава Державної фіскальної служби Роман Насиров виступає за законодавче врегулювання порядку перебування на території України автомобілів з іноземною реєстрацією, пише hyser.com.ua.

Він зазначив, що жителі прикордонних областей України, особливо ті, що межують з Європейським Союзом, купують автомобілі за кордоном, заїжджають в країну на підставі тимчасового ввезення, але не проходять перереєстрацію авто.

«Всі знають, що в прикордонних областях величезна кількість машин на номерах сусідніх країн. Це не означає, що кожен день до нас приїжджає купа туристів з цих країн. Це означає, що жителі прикордонних областей виїжджають, купують машину і на підставі тимчасового ввезення заїжджають », – сказав Насиров.

За його словами, щоб відстрочити необхідне при цьому вивезення автомобіля назад за кордон, багато власників авто з іноземною реєстрацією набувають довідки СТО про те, що автомобіль знаходиться в ремонті, а також намагаються корумпувати співробітників митниць.

«Кожен раз, коли ми посилюємо роботу в цьому напрямку, виходять страйки… Варто було б повернутися до цього питання і врегулювати його комплексно в законодавстві. Чи хочемо ми дозволити таке тимчасове ввезення? Це питання і фіскальної політики, і регулювання ринку», – сказав Насиров.

Насиров зазначив, що існуюча зараз схема дозволяє власникам авто уникнути сплати податків, що стягуються при перереєстрації автомобіля в Україні.

document.write(«»);