Навесні 2018 року компанії Toyota і Suzuki уклали угоду про співпрацю, в результаті якого Toyota має намір зміцнити позиції в Індії, а Suzuki – розширити гамму гібридів в Європі. Першою «спільною» моделлю став хетчбек Toyota Glanza, який являє собою результат найпростішого бейдж-інжинірингу індійської моделі Maruti Suzuki Baleno. Слідом в Європі дебютував гібридний кросовер Suzuki Across, зроблений з Рафіка. Тепер черга Тойоти – і в Індії представлений компактний кросовер Toyota Urban Cruiser.

Японська компанія вже використала таку назву: «перший» Urban Cruiser випускався з 2008 по 2014 рік і був різновид паркетників Toyota Ist і Scion xD для європейського ринку. Але якщо той автомобіль був власною розробкою Тойоти, то новий Urban Cruiser лише брат-близнюк паркетника Suzuki Vitara Brezza. Цей автомобільчик довжиною 3995 мм випускається в Індії з 2016 року і не має майже нічого спільного з відомою нам Вітара. Нещодавно Vitara Brezza піддалася рестайлінгу, а її перетворення в Тойоту пройшло з мінімальними вкладеннями.

За великим рахунком оригінальний у моделі Urban Cruiser тільки дизайн передка: бампер і решітка радіатора тут свої і виглядають більш агресивно, ніж у Suzuki. Є відмінності і в палітрі кольорів кузова, але «залізо» і навіть світлотехніка однакові. У салоні помінялися тільки шильдики та кольори оздоблювальних матеріалів. Urban Cruiser може мати клімат-контроль, медіасистему з семидюймовим екраном, круїз-контроль і датчик дощу.

Вся техніка у близнюків однакова. Під капотом – безальтернативний бензиновий атмосферник 1.5 (105 к.с., 138 Нм), знайомий по інших моделях Suzuki. На вибір – п’ятиступінчаста «механіка» або класичний чотириступеневий «автомат», причому паркетники можна замовити у вигляді «м’якого» гібрида зі стартер-генератором і компактною літій-іонною батареєю. Привід тільки передній, а задня підвіска – напівзалежна.

Випускати Urban Cruiser будуть на тому ж індійському заводі Maruti Suzuki, де роблять модель Vitara Brezza. У продаж на місцевому ринку нова Toyota надійде вже восени. Urban Cruiser буде позбавлений найпростішої комплектації, яка є у Вітара, але ціни на інші версії у двох машин, швидше за все, будуть однаковими – орієнтовно від 11 тисяч доларів. А ще Toyota стане пропонувати Urban Cruiser за передплатою.