В Японії з 31 серпня стартує прийом попередніх замовлень на найдешевший кросовер Toyota – Yaris Cross, а перші товарні автомобілі будуть передані клієнтам вже восени поточного року.

Відзначимо, дебют позашляховика відбувся в квітні 2020-го. Новинка побудована на платформі TNGA-B, уніфікованої з “звичайним” Yaris. Важлива відмінність крос-версії полягає в повноприводному виконанні, доступному в якості опції.

Довжина Toyota Yaris Cross становить 4 180 мм (+ 240 мм в порівнянні з хетчбеком Yaris), ширина – 1 715 мм (+20 мм), висота посилання – 1 590 мм (+90 мм), відстань між осями – 2 560 мм, а кліренс досягає 170 мм (+30 мм).

Для оснащення новинки використовується бензиновий мотор M15A-FKS на 1,5 літра з віддачею 120 к.с., а також передбачено наявність гібридної силової установки, до складу якої входить двигун M15A-FXE, електромотор, а також eCVT і Li-Ion АКБ. Сумарна потужність гібридної версії становить 116 к.с. (85 кВт).

Відзначимо, система повного приводу E-Four з додатковим 5,3-сильним електромотором, який припадає на задню вісь, доступна за додаткову плату. Її включення відбувається автоматично в разі поганого зчеплення з дорогою.

Для монопривідних модифікацій задня підвіска виконана у вигляді напівзалежної балки, а для повнопривідних передбачена “багатоважілька”. Бензиновому Toyota Yaris Cross покладається “стандартний” 4х4, а не електричний.