МВС пропонує ускладнити процес реєстрації ввезених закордону автомобілів, які були у ДТП. Українці актвино підписують петицію проти цієї ініціативи.

Проект постанови Кабміну «Про внесення змін до Порядку державних реєстрацій автомобілів та інших транспортних засобів», розміщена на сайті МВС України, отрмала шквал критики.

Документи, видані іноземними уповноваженими органами, повинні бути легалізовані, якщо інше не передбачено законодавством або міжнародними договорами України, та подані разом із засвідченим у встановленому порядку перекладом на українську мову.

Документ, який посвідчує, що транспортний засіб підлягає утилізації, не є документом, який підтверджує реєстрацію транспортного засобу.

Фактично це означає, що якщо іноземна страхова компанія вважає відновлення автомобіля економічно недоцільним і визнає його «затоталеним», то зареєструвати такий транспортний засіб в Україні стане значно складніше.

Тому українці створили петиція про недопущення прийняття таких змін. Вона вже набрала більше 16 тисяч підписів з 25 тисяч необхідних. Ознайомитись з нею та підписати можна за цим посиланням.