Не розмитнювати автомобілі дозволять протягом 1 рокуСтворена Геннадієм Москалем робоча група представників власників автомобілів з іноземною реєстрацією та юристів митниці розробила проект закону, згідно з яким термін перебування в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією збільшується з нинішніх 5 днів до одного року.

Як зазначається, проект закону про внесення змін до Митного кодексу щодо особливостей тимчасового ввезення громадянами-резидентами транспортних засобів особистого користування на митну територію України голова ОДА особисто доставить у Верховну Раду.

Цитата:
«Основна мета законопроекту — привести українське законодавство до міжнародних договорів (які є складовою частиною українського законодавства) з урахуванням реальної економічної ситуаці», — йдеться в повідомленні.

Також наводиться відсканований текст законопроекту, згідно з яким «тимчасове ввезення громадянами-резидентами транспортних засобів особистого користування, що класифікуються за товарними позиціями 8702,8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонн) 8711 згідно з УКТ ЗЕД та причепів до них товарної позиції 8716 дозволяється на строк до одного року під письмове зобов’язання зворотного вивезення за умови письмового декларування, передбаченого законодавством України для громадян».

У тексті законодавчої ініціативи наголошується, що зараз термін вивезення транспортних засобів, ввезених з метою транзиту, становить 5 днів, якщо переміщення відбувається у межах однієї митниці і 10 днів якщо переміщення відбувається у межах двох і більше митних пунктів.

Джерело

document.write(«»);