В Україні ціни на всі види палива пішли вгору після двох тижнів стабільності. Опитані сайтом “Сьогодні” експерти впевнені – на роздрібному ринку нафтопродуктів почав поступово реалізовуватися потенціал зростання цін на 1 грн/л.

“Зараз через профіцит пропозиції маржа між дрібним оптом і роздробом мінімальна, тому трейдери використовують кожну можливість для зростання цін. Але так як ринок профіцитний, то ціни в роздробі підвищуються повільно. У вересні підуть дорожчі оптові поставки, і темпи зростання роздрібних цін прискоряться”, – пояснив заступник директора Науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев.

Схожа думка і у директора “Консалтингової групи” А-95 “Сергія Куюна.

“За всіма розрахунками, завезені раніше дешеві запаси палива закінчуються. Зараз в Україні найнижчі роздрібні ціни в порівнянні з іншими країнами Європи. Ми маємо мінімальну націнку в роздробі за останні два роки. Це ще один індикатор того, що ціни незабаром підуть вгору. Я упевнений, що на настала тижня окремі мережі їх підвищать ще на 50 коп./л. Поки ціни стримують українські виробники, у яких, судячи з усього, ще є запаси дешевої української нафти. Але за всіма оцінками, вони закінчуються. І досить найбільшою вітчизняної мережі “Приват” підняти ціни навіть на 50 коп./л, ринок “прорве”, – сказав Куюн.