Цілком природно, що власник ненажерливої машини захоче заощадити на витратах, купуючи паливні картки чи талони. Є ще один спосіб максимально скоротити витрати – завести економ-машину, яка витрачає прийнятну для Вас кількість пального. Відомо, що автівки на дизелі більш економні. Але що робити, якщо Вам з якихось причин не підійшла жодна з моделей? На щастя, багатий вибір бензинових авто як на авторинках, так і нових, в офіційних магазинах, дозволяє зробити правильне рішення. У виборі допоможе зручний рейтинг 2020 року.

Bajaj Qute

Дуже незвичайним засобом пересування називають маленький легковий автомобіль, який за розмірами ледь перевищує коляску мотоцикла. Звичайно, подібне нововведення рідко зустрінеш в Україні, а спецзамовлення може коштувати дуже дорого. Зате параметри машини виробництва Індії просто вражають – всього за 100 км шляху вона витрачає менше ніж 3 літри бензину для мотору в 13 к. с.

Більш того, це повноцінна чотиридверна машина, в яку легко вміститься кілька людей. На сайті офіційного виробника заявлено ціну в 100 тисяч гривень, тому витрачатися на бажане авто може кожен – питання тільки в доставці.

Smart ForTwo

Ще одне незвичайне рішення – іномарка для людей, які не бояться експериментувати. Економічний бензиновий автомобіль коштує значно дорожче за попередній варіант – близько 330 тисяч гривень, проте рівень безпеки куди вищий. Споживає мало пального – об’єм близько 4 літрів витрачається на кожні 100 км шляху.

Бензиновий двигун в 90 кінських сил розвиває досить пристойну швидкість у порівнянні з іншими автомобілями такого класу, особливо по рівних міських дорогах. Варто пам’ятати, що подібного роду мікрокари не призначені для сільської місцевості або поганих автострад, тому що практично миттєво виходять з ладу.

Kia Picanto

Якщо все ж хочеться повнорозмірний або середній хетчбек-клас відомої марки, то ця машина – еталон рекомендацій. Великий економічний автомобіль в базовій версії коштує трохи дорожче за попередній варіант, зате показники і технічні характеристики краще, якщо порівнювати з іншими:

силовий агрегат об’ємом 1,2 л;

потужність двигуна – 61 к. с.;

витрати – 5 літрів в змішаному режимі, 7 літрів – в місті.

Мінімальна ціна становить 200 тисяч гривень, проте можна спробувати знайти дешевше на вторинних авторинках, тому що модель досить популярна серед населення. Значить, неважко буде знайти запчастини або провести техобслуговування в будь-який автомайстерні.

Ford Fiesta

Неймовірно популярна модель з малим споживанням пального, з гарним, лаконічним дизайном. Прекрасно підходить як для міста, так і для заміських доріг. Споживає всього 3,7 літра пального – показник на рівні мінікарів з перших рядків нашого рейтингу. Це дійсно краще рішення для тих, хто хоче заощадити значну кількість коштів.

Машина, що економно споживає бензин, – цілком реальне і розумне рішення. Не випадково європейські власники при покупці в першу чергу дивляться на витрати пального