Плани української влади щодо обмеження ввезення в Україну вживаних машин із США дещо змінилися. Чиновники вирішили не ускладнювати українцям життя і дозволити купувати такі авто.

Мова про це йде в доопрацьованому проекті постанови Кабінету міністрів про реєстрацію автотранспорту. Новий варіант документа оприлюднило Міністерство внутрішніх справ (МВС). Втім, проєкт постанови ще не виносився на розгляд Кабміну, а тому його може бути знову змінено.

Раніше передбачалася нова процедура реєстрації автомобіля. Там було зазначено: якщо у машини раніше була реєстрація іншої держави, то для реєстрації в Україні потрібні документи, що підтверджують першу реєстрацію. Документи повинні бути перекладені на українську мову в консульстві тієї держави, з якого ввозиться транспортний засіб.

І, згідно з минулою версією проєкту, документ про утилізацію не міг бути підтвердженням реєстрації авто. Це означало, що “биті” авто не можна було би ввезти на перепродаж. Тепер же МВС вилучило з проєкту і вимогу завіряти документи, і заборону реєструвати “биті” авто.