Уже 2 вересня в Раді планують розгляну законопроекти щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні № 3476 та № 3477.

Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на Федерацію роботодавців автомобільної галузі.

Зазначається, що світові тенденції автопрому активно зміщуються на користь електрокарів та відмови від автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. За прогнозами Bloomberg NEF, електромобілі  будуть займати 10% світових продажів легкових автомобілів в 2025 році, при цьому це число збільшиться до 58% в 2040 році. Розуміючи важливість розвитку цього напряму та шукаючи шляхи покращення екологічного стану навколишнього середовища, Європа стрімко нарощує інвестиції в електромобільність. Трохи більше, ніж за рік, вони виросли у 19 разів – до 60 млрд євро. І це лише початок.

«Завдяки запропонованим законодавчим змінам, в України з’являється шанс перетворитися на лоукост виробничий майданчик для світових автовиробників. Україна може і має долучитися до європейської електромобілізації, запровадивши умови, щоб у країні було вигідно виробляти, а не розвивати виключно споживацький напрям імпорту та сплачувати податки в бюджет інших країн», – йдеться у повідомленні.

На думку фахівців це лише перший крок на шляху доглобальної мети – зробити Україну значущою на автомобільній карті Європи. Ціль, яка може бути реалізована за підтримки та продуманої стратегії держави. Закликаємо депутатів підтримати законопроекти  № 3476 та № 3477 та дати можливість країні перезапустити власну автомобільну галузь та інтегруватися у європейські ланцюги доданої вартості.