Корпоративні покупці отримають премію в розмірі 3000 євро, пише ubr.ua.

Приватні покупці електромобілів отримають з 1 липня бонус у розмірі 5000 євро.

Спільне рішення про так звану екологічну премію прийняли міністерства економіки, транспорту та охорони навколишнього середовища. Корпоративні покупці отримають премію в розмірі 3000 євро. Про участь міністерства фінансів мова не йде.

Міністр економіки Зігмар Габріель (Sigmar Gabriel) (СДПН), міністр транспорту Александер Добріндт (Alexander Dobrindt) (ХСС) і міністр навколишнього середовища Барбара Хендрікс (Barbara Hendricks) (СДПН) розраховують фінансову потребу для премії в цілому в розмірі 1,3 млрд. євро. 40 відсотків з них будуть забезпечувати автовиробники. На федеральний уряд доведеться до 2020 року близько 800 мільйонів євро. В цілому витрати будуть значно вище, адже потрібно фінансувати сім інших заходів програми, наприклад, підтримку 15000 зарядних станцій і субсидії для дослідження акумуляторів.

За повідомленням Spiegel, мінімум 20 відсотків з новопридбаних федеральним урядом транспортних засобів повинні становити електромобілі. Метою федерального уряду є один мільйон електромобілів на дорогах до 2020 року. До цієї мети Німеччині ще далеко. У 2015 році було продано всього 12 000 автомобілів.

document.write(«»);