Уряд на засіданні в середу, 16 вересня затвердив зразки бланків національного і міжнародного водійських посвідчень, свідоцтва про реєстрацію та тимчасового реєстраційного талона транспортного засобу, а також зразок розпізнавального автомобільного знака. Пише Твоя Машина.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту постанови Кабміну, текст якої має в своєму розпорядженні агентства «Інтерфакс-Україна», у водійських правах нового формату за письмовою згодою власника буде вказуватися інформація про надання згоди на посмертне донорство, а також інформація про групу крові (резус-факторі) водія.

У разі прийняття рішення про відмову від участі в програмі посмертного донорства або рішення про припинення розміщення інформації про групу крові водія, водійські права підлягають заміні на аналогічні без зазначених відміток.

Також позначення рівня екологічних норм, якому відповідає транспортний засіб буде внесено до свідоцтва про реєстрацію ТЗ.

Всі національні і міжнародні водійські права, свідоцтва про реєстрацію та тимчасові реєстраційні талони ТЗ, видані до набрання чинності цією постановою будуть дійсними протягом терміну, на який вони були видані.