Скільки коштує для водіїв рух по автобусній смузіЯк навчити автобуси не запізнюватися, а водіїв не займати смугу для громадського транспорту.

Те, що в Європі давно норма і не дивина — у нас тільки приживається.

Це про розклади руху громадського транспорту. Перші такі табло з’явилися у Вінниці. Нині ними починають облаштовувати столичні зупинки. Для пасажирів — неабияк зручно, адже точно до секунд знаєш, коли надійде твій тролейбус чи автобус. Якби ще водії не блокували смугу руху для громадського транспорту.

Та всі починання й технології безсилі перед егоїстами-водіями. Заблокований хоча б на годину трамвай чи тролейбус — це 8 тисяч гривень збитку. Тож у таких вИпадках Київпастрас судиться, і поки що всі суди виграли. Для зручності киян уже рік як організували окрему смугу для транспорту.

Всього у столиці 38 кілометрів такої смуги в найбільш завантажених районах. Та ані спеціальний знак, ані величезна літера А не лякає водіїв. Увімкнувши сигнал повороту їдуть на заборонену смугу. Реагують хіба що на поліцейських, які одразу ж блокують авто. Очевидно, подіє і чималий штраф — 500 гривень щонайменше. Або ж Ваше авто забере евакуатор.

Джерело