У 1970-х роках минулого століття такий автомобіль як “Запорожець” експортувався в багато країн, але був трохи модернізований.

“Запорожець” в свій час був дуже популярний на вітчизняних дорогах. Та й зараз зрідка можна зустріти це авто. Хоча стан їх на сьогодні залишає бажати кращого, все ж можна знайти цілком придатні моделі. Більшою мірою вони зараз знаходяться в приватних колекціях або колекціях музеїв, пише novosti.hyser.com.ua.

У 1970-х роках це авто експортувалося в 20 різних країн, в тому числі в Німеччину, Англію і Францію. Але це була модернізована модель, яка отримала назву Yalta 1000. Машина, висвітлена в британському виданні Autocar, виглядала аналогічно ЗАЗ-966, але оснащувалася літровим двигуном розробки Renault.

Ця модель авто була представлена ​​на Брюссельській виставці авто в 1968 році. Двигун як і раніше розміщувався в задній частині авто. Цікавим є той момент, що це був двигун рідинного охолодження.

Планувалося навіть налагодити випуск Yalta 1000 на потужностях бельгійської компанії SA Scaldia-Volga. Але на превеликий жаль масовий випуск таких авто так і не був налагоджений і єдиний експонат був представлений тільки на цій виставці.

У Мелітополі в 1969 році почали випускати в невеликих кількостях двигуни МЕМЗ-968, а на Амстердамській виставці 1969 року ЗАЗ-966 вже був представлений не як Yalta, а як ZAZ 1200 V4. Чому авто так і не продовжили випускати так і невідомо.