Проект ще в процесі: буде самостійно підкачувати колеса і плавати.

Український ЛуАЗ-969 в своєму стандартному вигляді до тепер вражає прохідністю, але те, що зробив з ним Алі Гаджієв з Баку, потребує окремої розповіді. За основу був узятий стандартний ЛуАЗ в жахливому стані, але за два роки його стан і конструкція кардинально помінялися.

Переродження спортивного ЛуАЗу розпочалося з донорського силового агрегату – 121-сильного мотора і 4-ступінчастої АКП Aisin від старої Toyota Crown. Агрегат розташували в базі, позаду водія і штурмана. Роздавальну коробку пристосували від ВАЗ-2121, а редуктори залишили рідними.

Комплексом по відновленню, збірці і установці нового двигуна і трансмісії проект не обмежився – знадобився цілий комплекс кузовних робіт. Було закуплено величезна кількість запчастин, включаючи спеціальні позашляхові колеса з бедлоками, що не допускають розбортування.

Зараз автомобіль знаходиться в робочому стані, і хоча проект пройшов активну фазу, в списку робіт ще залишилися важливі пункти. Спортивний ЛуАЗ повинен стати плаваючим, а крім того, отримати комфортний салон з кондиціонером і обігрівачем, пневмопідвіску і підкачування всіх коліс.