Росіяни почали збирати автівки в Україні, як тільки набрала чинності заборона на імпорт автомобілів з РФ.

Офіційний сайт Lada в Україні розкрив прайс-лист на Granta, Vesta, Largus і XRay, зібрані на Запорізькому автозаводі. А офіційне представництво «Лади» в Україні розмістилося в Києві, на Софіївській Борщагівці по вулиці Толстого, 2.

Цікаво, що Автомобілі Lada українського складання відзначаються доступними цінами: попри різницю в роках випуску, локалізовані моделі виявилися не дорожче імпортованих з Росії.

Як повідомляє видання Главком, інформація про те, що на заводі ЗАЗ почали збирати автомобілі Lada, з’явилася на початку року, як тільки в Україні набрала чинності заборона на імпорт автомобілів з Росії. Однак кілька місяців ні ЗАЗ, ні АвтоВАЗ, Group Renault не коментували ці дані.

Спочатку називалися три локалізовані на ЗАЗі моделі: седан Vesta, пасажирський універсал Largus R90 і хетчбек XRay, але виявилося, що на Запоріжжі випускають і інші «Лади».

Зазначається, що напередодні офіційний сайт Lada.ua підтвердив збірку седана Granta, а також крос-універсалів Vesta SW Cross, опублікувавши ціни на машини 2020 року випуску.

Всі ціни вказані для базових версій з 5-східчастою «механікою».

Згідно з прайс-листом, з перерахунку на рублі «Лади» з конвеєра Запорізького автозаводу на 20-30 відсотків дорожче аналогічних машин, випущених в Тольятті.

Однак для покупців в Україні ситуація інша: локалізація виробництва дозволила стримати зростання цін, а в деяких випадках навіть заощадити. Наприклад, Lada XRay 2019 року випуску збірки АвтоВАЗу стоїть на два відсотки дорожче крос-хетча в аналогічній комплектації, випущеного у 2020 році на ЗАЗі.