«Мерседес» румунського диктатора продали за ціною звичайногоКабріолет, що належав колишньому президенту Румунії, не викликав ажіотаж серед колекціонерів, пише auto.mail.ru.

Після страти в 1989 році румунського президента Ніколає Чаушеску, все його майно, включаючи автомобілі, було конфісковано. У число вилучених машин потрапив і кабріолет Mercedes-Benz 350 SL 1973 року випуску. Машина була в ідеальному стані з мізерним пробігом в 4 038 кілометрів. Через десять років румунський уряд вирішив розпродати автопарк колишнього президента, до того ж вищезгаданий кабріолет знайшов нового власника один з перших.

Новий власник також ставився до машини дуже дбайливо, проїхавши на ній всього лише 13 460 км. Крім того, новий господар відправив 350 SL в Німеччину для проходження повного технічного обслуговування. Під заміну попало не надто багато деталей, машина навіть зберегла свої «рідні» шини 1973 року.

«Мерседес» румунського диктатора продали за ціною звичайного

 

«Мерседес» румунського диктатора продали за ціною звичайного

 

 

І ось машина знову опинилася на аукціоні. Найдивовижніше, що автомобіль з такою багатою і трагічною історією був проданий всього за 55 720 доларів (приблизно стільки коштує добре упакований сучасний Е-клас), хоча техніка, яка раніше належала главам соціалістичних країн, незмінно оцінювалися в набагато більші суми. Новий власник Mercedes-Benz 350 SL вважав за краще залишитися невідомим, а частина виручених за продаж грошей пішла на благодійні цілі.