У цьому рейтингу ви не побачите жодних турбо, безпосередніх уприскувань і багатоциліндрових моторів: ресурсними є лише прості агрегати.

Renault

Французи випускають два «вічні двигуни»: К4М робочим об’ємом 1,6 л (102-105 к.с.) і дволітровий F4R (135-143 к.с.). Характерні риси – проста конструкція, чавунний блок циліндрів, низький рівень форсування, гідрокомпенсатори в приводі клапанів. Треба не забувати замінювати за регламентом ремінь приводу ГРМ. При гарному догляді і розумних навантаженнях ці агрегати можуть досягати півмільйонного пробігу. Встановлювали 1,6-літрові двигуни на Renault Logan, Sandero, Duster і Nissan Almera. Тоді як дволітровим оснащували Renault Duster і Kaptur, а також Nissan Terranо.

Hyundai/Kia

Мотори G4FA/G 4FC робочим об’ємом 1,4 і 1,6 л – скромні роботяги, що працюють в таксі і у приватників інколи понад 500 000 км. Потужність моторів становить 107 і 123 к.с. відповідно. Незважаючи на алюмінієвий блок циліндрів, поршнева група при гарному догляді може працювати не одну сотню тисяч кілометрів. Звичайно, обслуговувати їх складніше, ніж мотори Renault: періодичної заміни потребує ланцюг ГРМ, треба регулювати клапани. Такими двигунами комплектували моделі Rio і Solaris.

Chevrolet

У першу чергу йдеться про 1,5-літровий двигун B15D2 віддачею у 106 «коней». Блок циліндрів двигуна чавунний. Клапани в головці блоку циліндрів розташовані в два ряди, V-подібно, по два впускних і два випускних клапана на кожен циліндр. Хоча ланцюг, звичайно, півмільйона кілометрів не пройде, але при спокійному стилі їзди, можливо, замінити його доведеться лише один раз. Агрегат відомий за моделями Chevrolet Cobalt і Daewoo Gentra.

Volkswagen

Останнім, по справжньому ресурсним і надійним мотором іменитого концерну, можна назвати 8-клапанний BSE 1.6 MPI. Це прямий нащадок легендарного мотора AKL. Блок циліндрів алюмінієвий з залитими чавунними гільзами. Ремінний привід ГРМ простий, довговічний і заміна його цілком безпроблемна. Двигун випускався до 2015 року і ставився на безліч моделей концерну. Це і Skoda Octavia 2 і безліч моделей VW: Golf 5 і 6, Jetta 5, Passat B6.

Honda

Цей японський виробник завжди славився своїми моторами. Але є в гамі і набагато більш народний дволітровий бензиновий безнаддувний двигун R20A. Його встановлювали на моделі Civic, Accord і CR-V. Двигун має алюмінієвий блок циліндрів, в деяких варіантах потужність досягає 155 к.с., але, незважаючи на це, його ресурс може наближатися до 500 000 км.

Источник: mashyna.com.ua