Власників авто на іноземній реєстрації почали масово штрафувати.

Власникам “євроблях” останнім часом почали масово виписувати штрафи по 170 тисяч гривень. Йдеться про тих власників автомобілів, які заганяли їх «на себе».

Штрафи виписують митники, а рішення приймають суди. Так, до штрафу в 170 тисяч гривень або конфіскації автомобіля можуть засудити власників, які прострочили умови транзиту більше, ніж на 30 днів або ж втратили автомобіль.

Ніяких домовленостей і таємних указів про те, що євробляхерів не потрібно штрафувати, поки не приймуть закон про доступне розмитненні немає, тому вже зараз «щасливі» власники почали отримати штрафи на свої автомобілі.

Як правило, штрафи виписують українцям, які після ослаблення карантину виїжджають за кордон. Решту власників євроблях поки не чіпають. Суди більше не підтримують євробляхерів і в більшості випадків накладають на власників «євроблях» пристойні штрафи.

У деяких випадках суди надходять особливо жорстко. Так, у справі №461/1786/20 на українця наклали штраф у розмірі 170 000 гривен, після чого адвокат спробував оскаржити вирок в Апеляційному суді. Адвокат просив замінити штраф на конфіскацію, але суд був непохитний і залишив штраф в силі.

Багато власників автомобілів на іноземних номерах зараз знаходяться в патовій ситуації. Єдиним варіантом в такій ситуації залишається подати заяву про викрадення в поліцію.