На сайті driving.ca розповіли про те, що купуючи вживану Mazda треба бути дуже уважним, адже деякі з цих автомобілів схильні до іржі, інформує Твоя МАШИНА.

Автомобільні експерти зазначають, що два автомобіля Mazda, які були виготовлені в один день, можуть через час відрізнятися одна від одної, адже на стан автомобіля впливають умови його експлуатації та зберігання.

Проаналізувавши відгуки власників японської машини на форумах, виявилося, що багато проблем з іржею мала модель Mazda 3, виготовлена з 2004 по 2009 рік.

Але у інших власників з цими автомобілями не було ніяких проблем, так як автомобіль експлуатувався в інших умовах.

Не дуже велика партія Mazda 3, яка виготовлялася з 2014 по 2018 рік мала проблеми з іржею днища. Причина цього крилася в неправильно застосовуваних ингибиторах корозії на заводах-постачальниках. Великій кількості власників тоді виробник вирішив проблему по гарантії.

Для того, щоб не купити автомобіль з іржею, при покупці вживаної Mazda уважно перевіряйте стан автомобіля. Акуратно зніміть ущільнювач і подивіться під ним. Подивіться на нижні внутрішні краї кожних дверей, капота, кришки багажника або задніх дверей. Відвезіть автомобіль на підйомник та перевірте днище на предмет ознак іржі або інших проблем.