Для патрульної поліції закуплять нові гібридні кросовериУкраїна планує закупити гібридні автомобілі Toyota RAV4 для Національної поліції. Про це повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету Міністрів. За його словами, 70% коштів від цільових екологічних (зелених) інвестицій будуть спрямовані на закупівлю Toyota RAV4 і Prius. Яценюк уточнив, що загальна сума коштів за Кіотським протоколом становить близько 1 млрд, пишеautoconsulting.com.ua.
Яценюк уточнив, що кошти будуть витрачені на завершення реформування МВС. «На гібридні автомобілі для Національної поліції, які використовують мало бензину, дають мало викидів», – повідомив Яценюк. Як відзначаєAUTO-Consulting, гібридна модифікація Toyota RAV4 тільки недавно вийшла на світові ринки.
Кореспондент AUTO-Consulting тестував новинку в січні 2016-го. Toyota RAV4 Hybrid має відмінну динаміку – всього 8,3 с до 100 км/год. Якщо порівняти гібридну версію і звичайну Toyota RAV4 з ДВЗ, то у повнопривідного Hybrid є особливість, яка доступна звичайному «Равлику» тільки в спортивному режимі їзди. 10% крутного моменту передаються на задні колеса і кросовер, що називається, йде, як по рейках. У гібридному RAV4 на задній осі – персональний електромотор, який автономно крутить задні колеса. У передньопривідному гібриді такого немає. У Toyota RAV4 Hybrid є й інші особливості, які проявилися під час тесту.