Проходити процедуру перевірки в обов’язковому порядку багато водіїв не мають бажання, пише vidido.ua

Технічна справність транспортних засобів — питання важливе. Проте ставлення до цієї процедури двояке. З одного боку, всі визнають, що транспорт має бути безпечним, з іншого ж, проходити процедуру перевірки в обов’язковому порядку багато водіїв не мають бажання. Наразі обов’язкова технічна експертиза стосується лише окремого сектору транспортної сфери.

— Обов’язковий технічний огляд проводять для автомобілів, котрі є вантажними, з повною масою більше трьох із половиною тонн, автомобілі, котрі використовують у комерційних справах, а також ті, які надають послуги перевезення пасажирів. Інші транспортні засоби техогляд не проходять, — розповідає заступник директора РСЦ Сергій Сушинський. — В Чернівецькій області є дев’ять суб’єктів господарювання, які мають акредитацію на технічний огляд транспортних засобів. Такі станції є у Сторожинці, Кельменцях, Новоселиці і Чернівцях. Тільки ці станції можуть надавати цю послугу. Контролюючі функції у цій сфері на дорогах виконуватиме поліція.

Говорячи про техогляд, варто зазначити, що ним передбачена повна перевірка транспортного засобу: ходової частини, викиду шкідливих газів та іншого, що має відповідати вимогам безпеки на дорозі.