З початку 2020 року машини на європейських номерах повинні були зникнути з українських доріг і дворів. За нерозмитнену “євробляху” обіцяли штрафи в 170 000 долл, конфіскації і підвищений інтерес поліції. Але цього не сталося.

Про це пише Ліга.Бізнес.

Поліція таких авто не бачить, митниця штрафує тільки при виїзді з країни, а тисячі українців опинилися в пастці: не можуть продати свої авто, тому що чекають обіцяне в грудні доступне розмитнення.

Усередині країни митниця не “б’є” штрафами, тому що у неї немає інформації про правопорушення. Поліція також не штрафує, оскільки не має доступу до бази митниці.

Деякі автовласники забули, що їх машини не розмитнені, намагалися виїхати з країни і зараз отримали штрафи.

Власники “євроблях” не можуть вивезти авто, оскільки його відразу конфіскують і вручають протокол з повідомленням про дату засідання. Навіть розмитнення автомобіля за діючими ставками не звільняє від штрафу 170 000 грн.

Кількість ще нерозмитнених авто оцінюється в 1-1,5 млн.

У Раді зібрався цілий пул законопроектів, які обіцяють скасувати акциз для ввезених в Україну з-за кордону авто: №3704, 3705 та 3706, №2342 і №2345, №4172. Однак до тепер жоден з цих законів в Раді навіть не потрапляв до порядку денного.