У відкритому тендері Міністерства оборони Чеської Республіки на поставку нових багатофункціональних легкових автомобілів підвищеної прохідності для збройних сил країни перемогла компанія GLOMEX Military Supplies, зумівши обійти 10 конкурентів. Пише MMR

GLOMEX MS поставить армії 1200 модифікованих пікапів Toyota Hilux протягом наступних чотирьох років. Вони поступово замінять старі позашляховики УАЗ-463, що дісталися армії ще в радянські часи, і Land Rover Defender. Нові автомобілі оснащені дизельним двигуном потужністю 110 кВт/150 к.с. Це остання версія Double Cab після фейсліфтингу, яку виробник представив в середині 2020 року.

Підсумки конкурсу військове відомство Чехії оголосило 5 листопада. Це другий великий успіх GLOMEX MS Polska за короткий час в тендерах на поставку позашляховиків, спеціально адаптованих до потреб збройних сил. Навесні цього року компанія виграла контракт, що передбачає поставку польської армії більше 600 спеціально модифікованих автомобілів Ford Ranger XLT.

На «Фордах» передбачаються кузова з жорстким дахом, установка буксирувальних гаків, дооснащення дисків вставками Run Flat, установка ланцюгів проти ковзання та шин з протектором AT, які характеризуються кращим зчепленням і великим пробігом по дорозі і бездоріжжю.