Чи варто їхати за вживаним авто у Польщу?Реальний досвід пошуку вигідного варіанту для ввезення б/в автомобіля за новими акцизами.

Найближчий сусід України з Євросоюзу – Польща. Автомобілі там стоять трохи дорожче, ніж в інших країнах ЄС, але зате витрати на дорогу менші. Адже вартість палива в Європі висока.

Кореспонденти програми «Джедаї» виїхали на пошуки вигідних варіантів для покупки б / у автомобіля спочатку в Польщу, а потім до Німеччини. І подивились на автомобілі, а також ціни на них. Порівняли їх з вартістю розмитнених машин в Україні.

Як виявилося, потрібних для українців автомобілів в Польщі – днем з вогнем не знайти. У цій країні на авторинках і майданчиках багато старих автомобілів, але більшість – старше 2010 року і не відповідають вимогам Євро 5. А це значить, що вони непридатні для імпорту в Україну за зниженими акцизами.

А ось в Німеччині – зовсім інша справа. Хоч ця країна і далі від України, зате автомобілів, які відповідають прийнятим з 1 серпня закону, безліч. І вибрати є з чого.