Деякі автомобілісти впевнені, що взимку кондиціонер не потрібен, адже і без нього холодно. Це не так. Навіть взимку його необхідно включати, і сьогодні ми розповімо чому.

Чи потрібно взимку включати кондиціонер? - today.ua

Досвідчені водії не забувають в холодну пору року включати кондиціонер для того, щоб масло, що циркулює в його системі разом з холодоагентом, потрапляло на сальники і інші ущільнення. Так вони не розсохнуться.

Шкоди йому від цього не буде, а якщо температура за бортом занадто низька, компресор кондиціонера просто не включиться. Тому натиснути кнопку включення кондиціонера можна при будь-якій температурі на вулиці.

Поріг небезпечної температури для кожного автомобіля може відрізнятися. Все залежить від робочих характеристик і програми управління конкретної системи кондиціонування. На деяких машинах компресор буде працювати і при невеликій мінусовій температурі повітря.

Чи потрібно взимку включати кондиціонер?Найкраще включати кондиціонер на теплих парковках. На який час? Десяти хвилин буде цілком достатньо.

Кондиціонер можна використовувати і в якості осушувача повітря, і для запобігання запотівання скла. Так що користуватися кондиціонером взимку не тільки можна, а й треба.