На одометрі радянського хетчбека всього 1856 кілометрів

Блогер Roma Urraco виявив в Україні ідеальний Москвич-2141, що простояв в сухому гаражі 29 років. Автомобіль 1991 року випуску повністю комплектний: збереглися заводські набори інструментів, оригінальні радянські шини, паперові маркування АЗЛК і захисні плівки на сидіннях.

Знайдений в автентичному стані «Москвич» – модифікація 21412 з уфимским карбюраторним двигуном УЗАМ-331.10. Оскільки хетчбек випущений в 1991 році, коричневий салон йому не дістався – і дверні карти, і оббивка крісел, і стелю сірого кольору. Оснащення небагате: не призначена навіть магнітола, хоча «гніздо» для неї є.

Мінімальний пробіг і дбайливе зберігання дозволили кузову «сорок першого» зберегтися в прекрасному стані, хоча від корозії «Москвичі» періоду перебудови і пізнього СРСР захищені слабо. Поверхневі «рижики» є тільки на елементах підвіски, але на працездатність це не впливає.

Через майже тридцять років після випуску в заводській упаковці залишилися передні бризковики і інструменти для автомобіля, високовольтні дроти, домкрат і запасні ущільнювачі для дверей. Всі чотири покришки оригінальні – радянські МІ-180 розмірності 155/80 R14; запасне колесо ніколи не встановлювалося.

Незважаючи на тривалий простій, завести «Москвич» вдалося малою кров’ю: треба було замінити тільки акумулятор, паливний насос і термостат. І масло, і свічки, і навіть фільтри на хетчбеку поки стоять рідні.

Одкровень по техніці немає: під капотом «сорок першого» 1,5-літровий 72-сильний «атмосферник» УЗАМ, коробка передач – 5-швидкісна “механіка”, привід – на передню вісь.