Які найдешевші авто можна придбати у ЄвропіЗнайти в Європі дійсно недорогу іномарку, яка відповідає стандарту Євро-5, випущену не пізніше 2011 року і в нормальному стані – досить складно

Часто для тих, хто хоче придбати автомобіль, основним фактором у виборі транспорту є ціна, пише pogliad.ua.

Навіть народні депутати, які ухвалили закон про зменшення акцизу на вживані автомобілі, зізнаються, що переважно його дія вигідна тим, хто має гроші і можливість купити дорогу іномарку.

Тобто купуючи престижний автомобіль за 20-40 тисяч євро, його власник і справді економить чималу суму. Водночас знайти в Європі дійсно недорогу іномарку, яка відповідає стандарту Євро-5, випущену не пізніше 2011 року і в нормальному стані – досить складно.

Щоправда, найдешевший автомобіль – це не обов’язково найкращий. Зазвичай це малолітражки, ціна яких коливається в межах від 3 до 4 тисяч євро. Враховуючи усі необхідні митні збори та акциз, власнику вона обійдеться у 5-6 тисяч.

На іноземних та українських сайтах можна легко знайти автомобілі, які підпадають під усі зазначені критерії. Але для поціновувачів транспорту із потужним двигуном, просторого салону та престижних марок – вони явно не підійдуть.

Отже, за 3,5-3,8 тисячі євро в Європі можна купити «Mitsubishi Colt», з двигуном 1,3 літра. 1,5-літровий «Renault Clio 1.5 DCi», який обійдеться у 3400 євро. «Skoda Fabia 1.2 Classic» з двигуном 1,2 літра коштуватиме також в межах 3,4 тисячі.

Корейця «Hyundai i10 1.1 Classic» можна купити за ціною до 3 тисяч євро. Приблизно стільки ж коштуватиме «Opel Corsa 1.3 CDTI».

Француз «Peugeot 206+ (plus) HDi» з двигуном 1,4 літра обійдеться у 2700 євро. Приблизно стільки ж коштуватиме однолітровий «Chevrolet Spark 1.0» – 2,6 тисячі.

Це не увесь перелік автомобілів, які можна придбати за досить невеликі гроші. Щодо якості цих транспортних засобів та стану, то тут питання відкрите.