Українцям, які є власниками автомобіля, але за його кермом знаходиться інша особа, полегшили життя. МВС анонсувало послугу, яка зробить їхнє життя спокійнішим.

Про це повідомляє видання Znaj.ua за посиланням на Міністерство внутрішніх справ України на сайті Головного сервісного центру МВС та офіційній сторінці у Фейсбуці. Відтепер «листи щастя» перестануть приходити таким автовласникам, інформують Економічні новини.

«Листи щастя» про отримання штрафів приходять вам, як власнику авто? А за кермом вашого сталевого коня інша особа? Наша онлайн-послуга «Керування належним користувачем» через Електронний кабінет водія https://e-driver.hsc.gov.ua/ створена аби зробити ваше життя спокійнішим. Належний користувача має нести відповідальність за поведінку на дорозі, а не власник авто. Подати онлайн-заявку на призначення повинна особа, яка надалі стане Належним користувачем.»,- йдеться у повідомленні.

Належним користувачем є особа, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить. У МВС наголосили, що нести відповідальність за свою поведінку на дорозі має безпосередньо водій авто, а не його власник. Замовником послуги може бути фізична або юридична особа, яка хоче стати належним користувачем.