У скільки обійдеться підготовка авто до зимиЕксперти застерігають, якщо вчасно не перейти на зимові шини, то можна залишитися стразових виплат, – повідомляє «Деньги.ua”.

«Вартість послуг шиномонтажу виросла на 35-50% в порівнянні з минулим роком – це пов’язано з підвищенням вартості витратних матеріалів та оплати праці працівників. Вартість же автомобільних шин підвищилася приблизно на 10-15% – через підвищення курсу іноземних валют”, – розповів керівник відділу продажів інтернет-магазину Lester Руслан Гурін. Також на вартості не могла не позначитися і подорожчала електроенергія, і оренда землі.

Через подорожчання водії все частіше звертають увагу на б/у запчастини.

«В основному клієнти шукають б/у шини, але ми намагаємося переконати їх в покупці нових, так як різниця між б / у і новими бюджетними, є несуттєвою. Наприклад, шини Белшина в розмірі 175/65/14 (Daewoo Lanos) – 600 грн / шт. А стара гума – 300-400 грн / шт. «, – Зазначив власник шинного центру «4 колеса” Олександр Ткаченко.

Фахівці радять готувати автомобіль завчасно, поки не сезон, ціни ще не підскочили. За місяць цини виростуть ще.

Крім покришок, водіям настійно рекомендують підготувати до зими акумулятор – перевірити його працездатність. Заміна двірників проводиться виходячи з їх технічного стану – вартість коливається від 40 до 1000 грн і більше.