Компанія Volkswagen презентувала перший офіційний відео-тизер нового позашляховика Taigun, який буде коштувати дешевше Hyundai Creta.

Цей кросовер розроблявся спеціально для ринку Індії, а його ціна, як очікується, складе близько 13 тис. дол.

Судячи з відео, серійний крос практично повністю “копіює” прототип, який дебютував в лютому на Auto Expo 2020. Taigun дісталася велика головна оптика зі світлодіодною начинкою і оригінальна звужена радіаторна решітка, всередині якої красуються зігнуті хромові смуги. Також у вигляді авто привертає увагу незвичайний передній бампер, в який інтегрований великий повітрозабірник. Задній бампер декорований металевою пластиною з пластиковою вставкою.

За заявою виробника, для оснащення Taigun використовуватимуть два двигуна: базовим виявиться турбований 1,0-літровий агрегат потужністю 110 к.с. (Піковий крутний момент – 175 Нм), а для більш дорогих версій передбачений наддувний ДВЗ на 1,5 літра, що розвиває 150 к.с. (Піковий крутний момент – 250 Нм). Літровий мотор працює в парі з “механікою”, що доповнюється гідротрансформатором, а 1,5-літровий поєднується з 7-діапазонним “роботом”.