Компанія Toyota Motor USA підтвердила чутки, які ходили раніше, що модель Toyota Land Cruiser 200 піде з ринків США і Канади в наступному році.

Стало відомо, що легендарний позашляховик Toyota Land Cruiser 200 піде з північноамериканського ринку вже в наступному році. При цьому заміни для цієї моделі в США і Канаді не буде.
«Toyota Land Cruiser була легендарним ім’ям більше 60 років. Хоча продажі цього автомобіля в США будуть припинені після 2021 модельного року, ми як і раніше прихильні сегменту великих позашляховиків і продовжимо вивчати майбутні продукти, що відображають багату позашляхову історію Land Cruiser. Ми закликаємо відданих ентузіастів і відважних шукачів пригод стежити за майбутніми подіями », – наголошується в листі компанії Toyota у відповідь на запит журналу Road & Track.

Toyota Land Cruiser 200 останнім часом користувався невисоким попитом на місцевих ринках. Так, в 2019 році в США було реалізовано тільки 3 тис. 536 таких моделей. Крім того, даний позашляховик вже не може конкурувати в своєму сегменті через відсутність сучасних технологій і дещо застарілого салону. При цьому соплатформенний позашляховик Lexus LX не планує залишати ринок США і Канади.