Міністерство внутрішніх справ України розробляє додаток, який дозволить контролювати водіїв онлайн.

У містах України незабаром планується установка додаткових камер автофіксації порушень ПДР, які повинні підвищити рівень безпеки на дорогах. Крім того, українських водіїв чекає ще одне нововведення.

Водіїв в Україні хочуть зробити більш відповідальними, а також змусити неухильно слідувати ПДР.

Зокрема, до спільного проекту МВС і ШтрафиUA активно приєднуються міста по всій Україні. Скоро моніторинг безпеки водіння в Україні повинен з’явитися і в столиці.

Додаток збирає дані з усіх водіїв, які дали свою згоду на обробку даних, а спеціальний віджет на сайті міських адміністрацій видає статистику по кількості і видів порушень ПДР і стилю водіння.

На даний момент до Національної програми формування культури відповідального водіння вже приєдналися адміністрації Одеської та Херсонської областей. Також йде впровадження зазначеної системи в Києві.

Відзначається, що зараз збір інформації про стиль водіння кожного водія через додаток «ШтрафиUA» є тільки у власників iPhone.

У відомстві заявляють, що за правильне водіння без порушень, водіям будуть нараховуватися бонуси при страхуванні автомобіля.