621 тисяча євро плюс 30 тисяч євро за вихлоп – такою є сума вартості даної Lamborghini Aventador SVJ Roadster, яку можна вважати найдорожчою Ламбо в Україні. Але все ж таки, саме вона, та ще кілька люкс і суперкарів стали жертвами міжнародної шахрайської схеми і легалізації майна, що отримали злочинним шляхом.

Якщо дивитися на той факт, що SVJ Roadster – єдиний в Україні (і один з 800 в світі), то немає ніяких сумнівів, що саме він фігурує на відео Офісу генерального прокурора.

В Україні помічений рідкісний суперкар Lamborghini в супроводі кортежу

Як написав Офіс генпрокурора, «задокументовано злочинну діяльність організованої групи громадян України та інших країн, яка в період 2017-2020 років реалізувала шахрайську схему заволодіння коштами фізичних осіб під виглядом залучення інвестицій через спеціально створені веб-ресурси».

За схемою, громадянам пропонували заробляти на проведенні операцій з купівлі-продажу різних активів: банківських металів, іноземної валюти, криптовалюти, цінних паперів і т.д. Аби ввести інвесторів в оману, за допомогою програмного інтерфейсу сайтів імітували угоди купівлі-продажу та фіктивне зростання в 100 і більше разів прибутку від вкладених коштів.

А після, коли вкладники подавали заявку на виведення прибутку в готівку, вони отримували дзвінки зі спеціально створених колл-центрів, та вимагали внесення збору за обслуговування і комісії за переведення в готівку – додатково 15% від отриманої суми коштів. Після того як проводилась оплата, акаунти інвесторів блокували, а кошти привласнювали. Кошти інвесторів зараховували на рахунки ряду підконтрольних шахраям підприємств в Великобританії, Угорщині, Чехії, Естонії та інших країнах з подальшою їх легалізацією.