Президент В.Зеленський анонсував відкриття у 2021-му році найдовшої траси України в рамках програми «Велике будівництво».

Як Strou.net стало відомо з повідомлення Президента України В. Зеленського в ході брифінгу, мова йде про будівництво автомагістралі М30 Стрий-Ізварине. Таким чином дорога пройде від Львівської до Луганської області. В ході виступу глава держави зазначив, що філософія країни сьогодні спрямована на те, щоб об’єднати Україну. Саме цьому сприятиме нова інфраструктура.

В урядових планах – об’єднати захід і схід країни єдиної великої швидкісний дорогою М30. Вона буде найдовшою дорогою в Україні, її довжина майже 1500 кілометрів. При цьому Зеленський уточнив, що автотраса буде починатися в Стрию, але поки буде доходити тільки до Покровська, оскільки 200 кілометрів дороги поки знаходяться на непідконтрольній території.

У свою чергу, заступник керівника Офісу президента К. Тимошенко повідомив, що частину автотраси відновили в 2020 році, інша частина буде відремонтована в 2021 році. За даними чиновника, навіть без урахування 200 кілометрів тимчасово окупованих територій дорога М30 все одно є найдовшою в Україні.