Як передає SpecMachinery.com.ua, Укравтодор заявив, що нові і відремонтовані в рамках програми «Велике будівництво» автодороги завжди будуть безкоштовними.

Як повідомлялося раніше, 23 грудня Кабінет міністрів затвердив максимальний розмір плати за разовий проїзд по платних дорогах, які планується будувати в майбутньому на умовах концесії, тобто за кошти приватних інвесторів. Своєю чергою, Укравтодор пояснив, що на сьогодні в Україні ще немає жодної побудованої на кошти приватних інвесторів дороги. Таким чином жодна з доріг «Великого будівництва» в цьому році не може стати платною.

«Єдина мета постанови — створити умови для початку діалогу з інвесторами щодо реалізації концесійних проектів в Україні», — відзначили в Укравтодорі.

Крім цього Агентство автомобільних доріг повідомило, що при будівництві концесійні платних доріг обов’язково будуть альтернативні безкоштовні дороги. А всі чутки про майбутні дороги, для яких можуть встановити плату за проїзд, є лише чутками, оскільки конкретних домовленостей і проектів в цьому напрямку поки немає.

У листопаді Укравтодор спільно з IFC (Всесвітній банк) і Міністерством інфраструктури України презентували програму державно-приватного партнерства в дорожній галузі. На першому етапі планується передати інвесторам 6 пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км.