Нещодавно Renault представила новий бюджетний кросовер під назвою Kiger. Автомобіль дебютував в статусі концепту і вразив своєю зовнішністю. Адже незважаючи на скромну ціну (базова версія обійдеться в 7000 доларів), модель виглядає дуже стильно і зухвало.

На дороги вже виїхали передсерійні прототипи кросовера Рено Кігер. Це є черговим підтвердженням того, що виробник має намір відправити новинку на конвеєр вже в середині 2021 року. Тестові зразки одягнені в щільний камуфляж, але це не завадило розглянути ключові елементи дизайну моделі. Втім, за словами виробника, серійна версія субкомпактного кросовера Renault буде практично ідентична концепту. Причому це стосується як зовнішності, так і оснащення.

Так, Kiger може похвалитися роздільними світлодіодними фарами і витаючим дахом, ці елементи добре помітні навіть крізь камуфляж. Також привабливо виглядають С-подібні світлодіодні задні ліхтарі. Швидше за все, ефектне неонове зелене підсвічування не дістанеться серійній машині. А химерних колісних дисків модель вже позбавили, як і центрального наконечника вихлопної системи.

В основу новинки ляже модульна платформа CMF-A +, на якій також базується Nissan Magnite. Як наслідок, дешевий кросовер Renault Kiger 2021 розділить з одноплатформеною моделлю оснащення і силову установку. Тобто в рух новинку буде приводити 1,0-літровий атмосферний трициліндровий двигун потужністю 72 або 99 к.с. Агрегат буде поєднуватися з п’ятиступінчастою МКПП або «автоматом».