Протягом багатьох років американська компанія Axalta Coating Systems проводить щорічне дослідження. Згідно з отриманими даними, у 2020 році білий колір став найпопулярнішим у автомобільному світі.

А причиною є те, що часто цей колір є стандартним і безкоштовним. Також, багато хто вважає, що машина в такому забарвленні досить практична і рідше потребує миття – особливо в сухому кліматі. Приблизно 38% всіх нових автомобілів у світі білого кольору. Протягом 10 років показник майже не змінюється.

Наступним по популярності є чорний колір. Автомобілям, пофарбованим у цей колір, віддають перевагу 19% покупців. На третьому місці – сірий з 15% покупців в світі.

Ще кілька цікавих фактів, якими також поділився постачальник автомобільних фарб Axalta Coating Systems – географія продажів і те, як колір впливає на сегмент автомобіля.

Наприклад, 62% представницьких автомобілів в Європі пофарбовані в чорний або сірий, а ось білі автомобілі тут вибирають набагато рідше. Якщо говорити про Китай, там все навпаки, в 57% випадків покупці віддають перевагу саме білим автомобілям.