Компактний кросовер Nissan Magnite, який дебютував у листопаді 2020 року в Індії, стане глобальною моделлю. Прийом попередніх замовлень на бюджетник вже стартував в Індонезії. На початку 2021 року новий Ніссан Магніт з’явиться в ПАР, на Маврикії і Сейшельських островах, а також інших країнах. На ці ринки кросовер будуть поставляти з Індії, де і налагоджена серійна збірка.

Спочатку новий Nissan планували вивести на ринок під маркою Datsun, але, оскільки її вирішили ліквідувати, Magnite змінив логотип виробника. В основі моделі лежить модульна платформа CMF-A. Колісна база кросовера – 2500 мм, габаритна довжина – 3994 мм.

На індійському ринку Nissan Magnite доступний з двома бензиновими двигунами – трициліндровим атмосферним B4D 1.0 потужністю 72 к.с. і турбованим трициліндровим HRA0 1.0 на 100 к.с. Перший працює в парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач, другий – з тією ж МКПП або X-Tronic.

За межами Індії кросовер Ніссан запропонують тільки з турбомотором. На глобальному ринку вже «в базі» машини укомплектовані світлодіодними протитуманними фарами, 8,0-дюймовою мультимедійною системою і асистентом допомоги при підйомі. Топовій модифікації належний круїз-контроль і камери кругового огляду.

В Індонезії Nissan Magnite оцінили в 14 690 – 16 800 доларів. При цьому в тій же Індії за бюджетний кросовер просять близько $ 7000 в базовій модифікації. Це можна пояснити локалізацією виробництва і біднішим стартовим набором устаткування.