Хрущовський період правління в народі називають “відлига”, він припав на 1960-і роки ХХ століття. Добробут рядового громадянина зростав, з бараків і комуналок населення перебирається в новенькі квартири, а країна підкорювала космос. Виникла потреба в простому, доступному автомобілі для широких мас. Прекрасним варіантом став нехитрий “Запорожець”, який став пізніше широко відомий, як “горбатий”. Нескладна конструкція автомобіля дозволила багатьом екземплярам зберегтися досить тривалий час. Один такий автомобіль недавно виставили на продаж. І нехай вас не бентежить солідний вік в 60 років, авто в чудовому стані.

Про це можна прочитати на сайті з оголошеннями про продаж авто, інформує видання Hyser.

Незважаючи на вражаючий вік автомобіля – 60 років, фактичний стан машини практично новий. За 6 десятків років авто встигло проїхати тільки 3 000 км. Власник планує виручити 4 065 доларів.

Опубліковані фото наочно демонструють зовнішню безпеку автомобіля. Власник авто повідомив, що машину перефарбовували, правда було це ще в 2002 році. Також кузов піддавався поліровці.

Відразу виділяються старі радянські чорні номери. Господар автомобіля запевняє, що всі документи у автомобіля старого зразку, того ж тимчасового періоду, що і номерні знаки.

Власник машини зізнався, що дуже беріг свій автомобіль. Так після фарбування в 2002 році, “Запорожець” більше не виїжджав з гаража і знаходився в теплому сухому приміщенні.

Судячи з фото, авто дійсно не піддавалося реставрації, але без детального аналізу стверджувати не можна.

Візуально салон автомобіля не зазнавав змін.

Нагадаємо, що на ЗАЗ-965 встановлювали 800-кубовий двигун з потужністю 23 кінські сили. А коробка передач має 4-ступені. Автомобіль має задній привід. З конвеєра вийшло всього 322 000 примірники.