Податківці візьмуться за авто з ЄвропиВ Україні найближчим часом планується посилити контроль за автомобілями іноземної реєстрації, які знаходяться на території України в режимі тимчасового ввезення або транзиту.

Про це повідомляє Autoconsulting.

Водіїв чекають тотальні перевірки – податківці планують проводити спільні рейди з патрульної поліцією і застосовувати до порушників заходи, передбачені законодавством.

До чого саме слід готуватися, розповіли у Державній фіскальній службі:

1) Згідно ст. 481 ТК України за перевищення допустимого терміну тимчасового ввезення транспортного засобу не більш, ніж на три доби – передбачений штраф 850 грн.

2) За повторне порушення цього ж пункту на строк від 3-х до 10 діб – вже покладено штраф 5100 грн.

3) За порушення терміну ввезення більше 10 днів, згідно з ч. 3 ст. 481 МК України буде виписаний штраф вже в 17 тисяч грн.

4) Співробітники митниць при виявленні фактів використання автомобілів в «режимі тимчасового ввезення” за якими передбачено пільговий режим в інших цілях, можуть застосувати положення ст. 485 МК України, який передбачає штраф у розмірі 300% несплачених митних платежів.

5) У разі порушення термінів режиму «транзиту” ст. 95 Митного кодексу і ненадання відповідних документів у визначені терміни, застосовуються вже такі заходи (штраф) згідно зі ст. 470 МК України: перевищення на 1 добу – 170 грн; від 1 до 10 діб – 3400 грн; більше 10 днів – 8500 грн.