Господарський суд Києва почав процедуру банкрутства страхової компанії «Гарант-Авто”. Про це повідомляє прес-служба Моторного (транспортного) страхового бюро (МТСБУ).

На сайті Вищого Господарського суду України офіційно оприлюднено оголошення про порушення Господарським судом Києва справи про банкрутство СК «Гарант-Авто”, повідомляє auto. Розпорядником майна боржника призначено Івана Гусар. Протягом місяця з дня офіційного опублікування оголошення про порушення провадження у цій справі про банкрутство всі конкурсні кредитори мають право подати свої заяви.

МТСБУ буде здійснювати виплати особам, які мають право на отримання страхового відшкодування за договорами ОСАГО, укладеним з боржником, які не отримали такого відшкодування.

Такі регламентні виплати будуть здійснюватися на підставі заяв таких осіб і після прийняття Господарським судом Києва процесуальних документів у справі, що підтверджують визнання страховика банкрутом та затвердження його ліквідаційного балансу незалежно від факту включення таких вимог до реєстру кредиторів боржника.

У серпні Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг виключила з державного реєстру фінансових установ СК «Гарант-Авто”.

МТСБУ подало позов до Господарського суду Києва про визнання УСК «Гарант-Авто” банкрутом в лютому 2016 року. СК «Гарант-Авто” заснована в 1992 році, спеціалізується на ризиковому страхуванні. Компанія представлена в усіх регіонах України. Мала 25 ліцензій на 15 видів добровільного та 10 видів обов’язкового страхування.