Конструювання сімейних автомобілів таким чином, щоб в подальшому вони одержували статус найкращих – діло не просте. Серед усієї споживчої маси на ринку частка потенційної клієнтури із дітьми є величезною, відповідно кипить і шкварчить конкуренція виробників за симпатії у цьому секторі. Але автовиробники тільки раді з цього, мовляв, «є попит – буде пропозиція!», тож зараз вона є обширною як ніколи, інформуює MMR.

У Auto Express проаналізували ринок сімейних авто у 2021 році. До уваги були взяті всі типи кузовів: хетчбеки, седани, універсали, кросовери, мінівени… У підсумку було вибрано тільки 10 моделей.

Хетчбеки хороші тим, що зручні у повсякденному вжитку, практичні і економічні водночас. Але багатьом сім’ям знадобиться більший внутрішній об’єм, що спонукне звернути увагу на тип кузова седан або універсал. Вони дадуть більше місця для ніг ззаду і в багажнику, а також зроблять далекі поїздки комфортнішими. Втім, не забувайте, що хетчбеки ледь дешевші і ледь економічніші за своїх довгих побратимів.

За «класикою жанру», великим сім’ям, що хочуть максимум комфортабельності та простору, потрібно націлюватися на хороший мінівен – MPV. Проте сучасні перекоси ринку виражаються у пануванні кросоверів та позашляховиків, у загальному – SUV. Останні підкуповують людей високою посадкою, легким доступом у салон (мова про кросовери) та вищим кліренсом.

Список увібрав найкраще з кожного класу, наприклад, Citroen Berlingo – з ліги однооб’ємників, Skoda Superb і Peugeot 508 – з класу універсалів D-сегменту (вони також пропонуються у кузові ліфтбек). Середньорозмірні універсали, як і мінівени, зазнають утиску з боку кросоверів, але не зважайте на це: SUV не дадуть вам те задоволення від водіння і динамічність, яке є у легкових авто.

Також тут знайшлося почесне місце для рестайлінгової Opel Insignia, нового Volkswagen Golf та електричного Kia e-Niro.

ТОП-10 кращих сімейних автомобілів у 2021 році

  1. Skoda Superb Combi
  2. Hyundai Ioniq
  3. Peugeot 508 SW
  4. Opel Insignia Caravan
  5. Skoda Scala
  6. Volkswagen Golf
  7. Toyota Corolla
  8. Skoda Karoq
  9. Kia e-Niro
  10. Citroen Berlingo XL