Британське видання AutoExpress зібрало топ-8 хетчбеків на ринку вживаних автомобілів, які зарекомендували себе найкраще з точки зору балансу практичності, експлуатаційних витрат та комфорту, інформує MMR.

Злегка потриманий у чиємусь володінні хетчбек може бути чи не найбільш універсальним транспортом, який тільки можна придбати. Цей тип кузова буквально створений для максимально зручного повсякденного користування і саме тому є таким популярним на дорогах.

На ринку вживаних автомобілів представлена велика кількість хетчбеків, тому ми вибрали декілька найкращих варіантів, про які далі піде мова. Кожен із них може стати незамінною універсальною річчю, придатною для того, щоби роками бути вашим єдиним автомобілем в сім’ї.

Сегмент компактних хетчбеків складається з автомобілів, розміри яких приблизно однакові з Volkswagen Golf чи Ford Focus – моделі, що часто розглядаються як еталон у класі. Хетчбеки С-сегменту зазвичай володіють величезним асортиментом комплектацій та двигунів, починаючи від малооб’ємних бензинових моделей з мотором 1,0 без кондиціонера і закінчуючи гарячими хетчбеками потужністю поза 300 к.с. з усіма «плюшками», про які ви тільки можете подумати.

І все ж, для більшості людей потрібен певний баланс якостей, щось середнє. Оптимальним є невеликий бензиновий чи дизельний двигун з високою паливною економічністю і хорошою надійністю та просторий салон з усім необхідним оснащенням, але без зайвих «викрутасів». Співробітники AutoExpress врахували це і зібрали такий список:

1. Skoda Octavia

2. Volkswagen Golf

3. Ford Focus

4. Opel Astra

5. SEAT Leon

6. Kia Ceed (mk2)

7. Renault Megane

8. Mazda 3