Компанія Renault представила серійну версію субкомпактного кросовера Kiger, повідомляє MMR. Нагадаємо, прототип цієї моделі представили в листопаді 2020 року, новинка створена спеціально для ринків, що розвиваються.

Товарна версія кросовера в цілому повторює дизайн демонстраційного зразка, але відрізняється рядом спрощень, обумовлених сертифікаційними і технологічними вимогами до серійної продукції. Наприклад, фари, ліхтарі і бічні дзеркала тут більші за площею, дверні ручки – звичайні, під природний хват, менш експресивною стала пластика кузовних панелей.

Лоуренс ван ден Акер, виконавчий віце-президент Renault по дизайну, говорить, що при розробку вигляду новинки фахівці компанії домагалися, щоб вона сприймалася більшою і солідною, ніж є насправді.

Kiger побудований на тій же платформі CMF-A +, яка вже послужила основою для кросоверів Nissan Magnite і Renault Triber. Довжина, ширина, висота Renault Kiger складають 3991 1750 і 1600 мм відповідно, колісна база – 2500 мм. Машина буде випускатися з бензиновими двигунами об’ємом 1,0 л – в атмосферній версії він розвиває 72 к.с., а з турбонаддувом – 100 к.с.

Перший двигун передбачає зв’язку з 5-ступінчастою механічною або роботизованою коробкою передач, другий – з 5-ступінчастою МКП або безступінчатим варіатором. Kiger має передньопривідне шасі, трансмісія 4×4 не передбачена в принципі. Однак непоганою підмогою на бездоріжжі повинен стати високий кліренс – 205 мм.

У салоні – медіасистем з 8-дюймовим дисплеєм і особливо ефективний повітряний фільтр, що не пропускає всередину частинки розміром 2,5 мікрона.

Виробництво Renault Kiger буде вестися в Індії, вона ж стане для нього цільовим ринком. Ціна буде варіюватися в діапазоні від 550 000 до 950 000 рупій ($7500-13000). Продажі стартують навесні.