Які авто не витримали випробовування морозамиВ Україні з настанням снігопадів водії часто розчаровуються у власних авто – виявилося, що далеко не кожна модель готова витримати навіть найменші морози.
Найважливішою характеристикою у цей період року є так звана геометрична прохідність авто. Автовиробники у технічних даних зазначають одні характеристики, а на практиці – водій отримує зовсім інші.
Тому, щоб весь двигун буквально не залишився на асфальті , більшість автомобілів ще в салоні оснащують захистом картера двигуна — якщо не сталевим, то хоча б пластиковим: у результаті просвіт зменшується на 5 мм.
Експерименти показують, що найменш стійкою до таких погодних умов виявилася Audi A1 Sportback: її паспортний кліренс — 125 мм. Без захисту картера з таким просвітом їздити небезпечно.
Подібна ситуація і з Citroеn DS3 з його заявленим кліренсом в 130 мм.:якщо відняти товщину «захисту» та отримуємо ті ж 110 мм.
Третю сходинку у зимовому рейтингу невитривалих авто займає MINI Cooper. Під капотом у нього заявлено 139 мм кліренсу , а в реальності — не більше 120 мм.
Здали позиції і Mercedes CLA і BMW: кліренс на 1 мм більше ніж у MINI — 140 мм.
А в седана Infiniti Q70 (та й у Infiniti Q50 теж) заявлений просвіт — 150 мм, але якщо ви залізете під машину з рулеткою, то в найнижчому місці наміряєте всього 135-137 мм.