Будь-яка людина, що цікавиться автомобільною тематикою, добре знає популярні електромобілі. Tesla Model S, Nissan Leaf, Renault ZOE, BMW i3 – всі ці моделі відомі будь-якому автолюбителю, в тому числі, в Україні.

Однак далеко не всі електричні автомобілі були оцінені покупцями. Деякі проіснували зовсім недовго і були зняті з виробництва через низький попит. Причому після провалу частина компаній так і не повернулася до подібних проектів. Наприклад, в модельному ряду Toyota сьогодні немає жодного батарейного електромобіля. Виробник сконцентрувався на водневій моделі Mirai.

Інші ж компанії не опускають руки і продовжують розвивати електромобілі на батарейках. Класичним прикладом тут, безумовно, є Tesla. Сьогодні це найуспішніший виробник батарейних електрокарів в світі. Однак до цього компанії Ілона Маска довелося пройти багато випробувань.

Отже, які ж електромобілі можна визнати провальними? Щоб відповісти на це питання, «Главком.Техно» підготував добірку моделей, які не мали комерційного успіху і виробник був змушений зняти їх з виробництва.

  1. Tesla Roadster
  2. Chevrolet Spark EV
  3. Citroen C-Zero
  4. Peugeot iOn
  5. Mercedes B-Class Electric Drive
  6. Honda Clarity Electric
  7. Mitsubis hi i-MiEV
  8. Renault Fluence Z.E.
  9. Toyota RAV4 EV
  10. Honda Fit EV