Останнім часом до України морем почали активно поставляти вживані машини з Південної Кореї. Як правило, це седани, спеціально адаптовані для роботи на газу. Кількість таких машин на українському ринку зростає і вони можуть витіснити так звані «євробляхи».

На відміну від автомобілів на єврономерах, які прибувають до нас за кілька днів, машини з Кореї доводиться чекати місяцями. Переважно це помаранчеві або срібні седани з газовими двигунами від виробників  Hyundai та KIA.

Цілком пристойний автомобіль з Кореї можна придбати за 8-9 тисяч доларів, включаючи послуги доставки. Якщо купувати таке авто в Україні, то воно обійдеться на 2-3 тисячі доларів дорожче.

Втім, є один нюанс: обслуговування «корейця» з газовою установкою коштуватиме дорожче. Наприклад, обслуговування ГБО буде коштувати близько 100 доларів, тоді як за діагностику вітчизняного обладнання доведеться заплатити у 5 разів менше.

Звісно, крім вартості самого авто, на вас чекає чимало додаткових витрат: оформлення покупки, доставка, розмитнення та реєстрація.